Bouwmeester Groep

Bouwmeester Aannemersbedrijf

Klachtenonderhoud

Voor verschillende woningcorporaties, VvE-beheerders en andere vastgoedeigenaren voeren wij technisch klachtenonderhoud uit. Een digitale koppeling met deze opdrachtgevers zorgt ervoor dat werkzaamheden efficiënt en papierloos worden uitgevoerd. Zo worden opdrachten digitaal ingelezen, vind de monitoring en planning in een online systeem plaats en ontvangen medewerkers hun opdrachten online af. Een snelle afronding van de werkzaamheden is hiermee gegarandeerd.

Mutatieonderhoud

Als er woningen leeg komen worden deze meestal opgeknapt zodat deze weer voldoen aan de huidige tijd. Deze werkzaamheden zijn heel uiteenlopen en van klein tot groot. Het kan bestaan uit het vervangen van de keuken, badkamer en het toilet maar het geheel opnieuw indelen van de plattegrond van de woning is geen unicum.

Energietransitie

We hebben als Bouwmeester verschillende projecten uitgevoerd in het kader van de energietransitie. Werkzaamheden die wij kunnen uitvoeren betreffen: gevel- en dakisolatie, het plaatsen van warmtepompen en het realiseren van zonnepanelen.

Transformatie

Tevens heeft Bouwmeester succes gehad met de transformatie van vastgoedobjecten. Het meest recent project betreft het voormalige politiebureau in Wateringen, dat is getransformeerd tot 9 zelfstandige appartementen. De woningen zijn tevens nagenoeg energie neutraal opgeleverd.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt hulp en ondersteuning voor mensen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. U kunt bij Bouwmeester ook terecht voor aanpassingen in het kader van Wmo. Heeft u een toekenning gekregen voor een aanpassing in of rondom uw woning? Neem dan contact met ons op. Wij regelen alles voor u, van de vergunningaanvraag tot de aanpassing zelf. Voorbeelden van aanpassingen zijn:

Storings-/servicedienst

Onze storings-/servicedienst is 24/7 beschikbaar. Tijdens reguliere kantoortijden (08:00 – 17:00 uur) bemannen wij zelf de telefooncentrale op kantoor. Buiten deze uren wordt ons vaste telefoonnummer doorverbonden met een callcenter dat actie onderneemt volgens afgesproken protocol. Bouwmeester staat dus altijd voor u klaar.

Deze storings-/servicedienst is beschikbaar voor verschillende opdrachtgevers, zoals VvE(-beheerders), woningcorporaties en verzorgingstehuizen. Bouwmeester lost verschillende calamiteiten op, van lekkages, inbraken en deuren die niet open gaan tot gladheidbestrijding, automatiseringsproblemen, stroomstoringen en brandalarmen.

Ook wij nemen de richtlijnen van het RIVM serieus, zodat Covid-19 hopelijk snel verslagen zal zijn. Al onze medewerkers nemen de hygiëne regels daarom zeer zorgvuldig in acht. Meer informatie kunt u vinden op onze coronaviruspagina.

Scroll naar top