Bouw MeesterSchilders is een samenwerking aangegaan met ROC Mondriaan en woningbouwcorporatie Haag Wonen om jongeren uit Eritrea, Syrië en Afghanistan met een vluchtelingenstatus een entree-opleiding te laten volgen in het schildersvak. Twee leermeesters van Bouw Meesterschilders begeleiden 12 leerlingen, gedurende 5 maanden, om ze kennis te laten maken met het schildersvak.

Bekijk hier het interview met Bouw MeesterSchilders en ROC Mondriaan 

Wij zijn op zoek naar diverse enthousiaste collega's, bekijk snel de vacatures

Collega gezocht

Den Haag, 20 november 2018

Haag Wonen Pimpt door!

Een mooie samenwerking tussen ROC Mondriaan, De Bouwmeester Groep en woningcorporatie Haag Wonen: dat is de doorstart van Pimp.

De afgelopen jaren hebben studenten onder begeleiding van een leermeester vele Haag Wonen portieken opgeknapt. ROC Mondriaan zorgde voor studenten die praktijkervaring wilden opdoen, de gemeente betaalde de leermeester die de leerlingen begeleidde, Haag Wonen zorgde voor de materialen. Een prachtige samenwerking die voor iedereen goed was. Toch kwam de klad erin. Achter de schermen zocht Haag Wonen naar nieuwe mogelijkheden om deze vorm van ‘Haagse winst’ voort te zetten. En dat is gelukt! Dinsdag 20 november zijn 30 studenten van ROC Mondriaan gestart met Pimpen.

Karin van Dreven, bestuursvoorzitter van Haag Wonen: “Pimp gaat door en daar zijn we erg blij mee! 12 studenten gaan vanaf vandaag weer portieken van Haag Wonen opknappen. We hebben op 9 oktober een ronde tafel georganiseerd over werkgelegenheid in de bouw: hoe krijgen we meer leerlingen en vaklui in de bouw- en installatiebranche? Het ROC Mondriaan en de gemeente Den Haag waren daarbij aanwezig. Net als Bouw Meesterschilders, onderdeel van de Bouwmeester Groep. Het balletje ging toen rollen. ROC Mondriaan heeft 30 studenten die een stage zoeken. Bouw Meesterschilders bood als maatschappelijk partner aan om met korting leermeesters te leveren. Wij leveren de materialen en betalen de leermeesters. Een prachtig partnerschap!”

Buddy’s

De andere 18 studenten lopen dit jaar mee met wijkbeheerders van Haag Wonen, zodat ook zij hun stage kunnen starten en ervaring opdoen. Quirine Renleo, teamleider Sociaal Beheer bij Haag Wonen: “Fantastisch dat ook zij vandaag beginnen! Een mooie dag voor iedereen, de studenten kunnen deze fase van hun opleiding afronden en wij zijn trots dat we een bijdrage leveren aan de toekomst van deze jongeren. Onze bewoners kunnen de stagiairs straks ontmoeten in hun buurtje.”

Raadsvragen

Een maand geleden was in het nieuws dat het project Pimp stopt en de Haagse gemeenteraad hier vragen over heeft. Voor die raadsleden is er dus goed nieuws. Pimp is terug! Vanaf 2019 wil ook de gemeente weer aanhaken, alleen waarschijnlijk wel in een andere rol door subsidie beschikbaar te stellen. Haag Wonen en het ROC Mondriaan zijn daarover nu in gesprek met de gemeente.

Portiekprogramma

Haag Wonen koppelde eerder een compleet portiekprogramma aan Pimp Your Portiek. Zo hield de Haagse corporatie portiekgesprekken met bewoners om te vragen wat zij graag aan hun portiek veranderd zagen, werden contracten voor schoonmaakprogramma’s afgesloten en zorgde het voor meer sociale contacten tussen bewoners in het portiek. Dat smaakt naar meer!

Noot voor de redactie:

Foto: de studenten, leermeesters en wijkbeheerder voor één van de portieken die opgeknapt worden.

Foto credit: Abel Ponger

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met de woordvoerder van Haag Wonen:

Robert Kleissen - 06 38 82 84 39 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een bezoek brengen aan een portiek dat gePimpt wordt? Dat kan! Laat het Haagwonen weten, dan nodigen zij u uit.

 

 

Afgelopen maandag hebben wij het droevige nieuws ontvangen dat onze oud-directeur Nico Bouwmeester is overleden.
Nico heeft in 1964 Bouwmeester aannemersbedrijf opgericht. Mede door zijn ondernemerschap en grote inzet is ons bedrijf gegroeid tot wat het nu is. In 2001 heeft Nico de leiding van zijn bedrijf overgedragen aan zijn zoon John. Ook na de overdracht is Nico altijd betrokken gebleven bij het bedrijf.

Bijgevoegd de rouwkaart van Nico Bouwmeester.

 

Afgelopen vrijdag hebben wij in verband met de Dag van de Westlandse Techniek weer een aantal groepen met groep 8 leerlingen van een basisschool mogen ontvangen. Zij hebben uitleg gekregen over diverse werkzaamheden en een kijkje kunnen nemen in de werkplaats. Zij mochten ook zelf met een hamer aan de slag. Een leerzame en gezellige dag.

171006.collage 1 kl

Wat een top dag! Afgelopen zaterdag met het bedrijfsuitje naar de Zaanstreek voor een Ducktrail. Met ouwe eenden genieten van de mooie omgeving, het heerlijke weer en heel veel gelachen.

170926.collage Ducktrail kl

Mooi nieuws!!
Woensdag 6 september jl. is door John Bouwmeester en Patrick Blom (afdelingshoofd Facilitaire Zaken van de gemeente Leidschendam-Voorburg) de overeenkomst Bouwkundig klachten en storingsonderhoud getekend. De overeenkomst is voor circa 75 gemeentelijke gebouwen en heeft een looptijd van 4 jaar ingaande 1 juli 2017. De gemeente heeft aangegeven blij te zijn met een vertrouwde onderhoudspartij en kijkt uit naar een prettige samenwerking.

170908.Foto John met Patrick BlomGem. LVklein